Juliette Santegoeds

Ik ben Juliette Santegoeds en sinds kort coördineer ik de net gestarte onderwijskring bij De Vierde Golf. Daarnaast ben ik deelnemer aan de kring organisatieontwikkeling. Ik werk als leraar bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool. 

Oma, bestuurskunstenaar en sociocraat
Hiernaast sta ik in de startblokken als Bestuurskunstenaar voor Wise City Projects en besteed ik veel tijd aan het omvormen van een stichting naar een wijkcoöperatie met een sociocratisch besluitvormingsmodel. Naast al mijn activiteiten ben ik een enthousiaste oma van een vijfjarige kleindochter en een kleinzoon van bijna 3. 

Waarom de Vierde Golf?
Omdat een links kritisch geluid voor de bescherming van grondrechten, een brede afweging van de maatregelen en een gezonde democratie hard nodig is. Links verzet tegen de test en QR-samenleving, tegen vaccinatiedwang en de oprukkende controle – en surveillance-samenleving is belangrijk. Onze democratie was al langer aan het afglijden naar een technocratisch bewind, naar een lobbycratie. Corona bood de uitgelezen kans om digitale controle versneld op grote schaal uit te rollen. 

Grote nood aan een beter, sociaal verhaal
Wat mij betreft is er dus grote nood aan een ander en vooral beter sociaal verhaal. Dat kunnen en mogen we niet aan ultraconservatief en racistisch rechts overlaten. En daar draag ik graag een steentje aan bij. De Vierde Golf heeft de denk- en doe-kracht in huis om dit verhaal neer te zetten en enthousiast uit te dragen. Er is nog werk aan de winkel, veel werk, mooi werk ook en we kunnen het, met al die kwaliteiten in ons netwerk en de drive die we hebben.