Nieuws / activiteit

Vierde Golf Café 13 maart 2024: Wapenwedloop of pacifisme?

Geopolitieke spanningen nemen toe. Meer dan voorheen dreigen ook West-Europese landen direct betrokken te raken bij militaire confrontatie. Ook na 2 jaar bloedige oorlog in Oekraïne blijven westerse leiders oproepen tot hogere defensie-uitgaven en verdere bewapening.  Ondertussen lijkt er nauwelijks aandacht voor de-escalatie, diplomatie en herstel van stabiliteit en vrede.

We gaan in gesprek met Jakob de Jonge (vredesactivist bij The Hague Peace Projects), Lidija Zelovic (filmmaker en oorlogsjournalist) en Michael Persson (hij is journalist bij de Volkskrant en commentator met een focus op de oorlog in Oekraïne) over de geopolitieke spanningsopbouw, de toenemende oorlogsretoriek en het handelingsperspectief voor ‘gewone burgers’. Hebben we een nieuwe vredesbeweging nodig?

Datum: Woensdagavond 13 maart 2024

Aanvang: 20.00, inloop vanaf 19.30
Locatie: Galerie Café Leidse Lente, Haagweg 4 te Leiden
Kosten: Entree gratis, vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld
Interessant? Aanmelden graag via redactie@vierdegolf.org