Nieuws / activiteit

Vierde Golf-Café 27 mei 2024: ‘Energiebesparing, het ondergeschoven kind van de energietransitie’

De energietransitie is hot: overal verrijzen wind- en zonneparken om duurzame energie op te wekken. Maar wie heeft het nog over energiebesparing? In elke toekomstvisie moet energie bespaard worden, terwijl de energiebehoefte alleen maar toeneemt. Onze gast is Maarten van Andel, chemicus en duurzaamheidsconsultant, schrijver van ‘De Groene Kans’. Hij betoogt dat ‘groene’ energie ons niet gaat redden om klimaatdoelen te halen. Welke mogelijkheden zijn er om wél in te zetten op energiebesparing? Kan dat zonder dwang, zonder afbreuk te doen aan grondrechten? Hoe organiseren we dat met sociale rechtvaardigheid in een crisisbestendige democratie? Wees welkom om mee te doen in het gesprek daarover!

Datum: maandagavond 27 mei 2024

Aanvang: Inloop vanaf 19:30, start 20:00 tot 22:00. Borrel na afloop.
Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht
Kosten: Toegang gratis – (cash) donaties welkom. Doneren is ook mogelijk via deze link
Interessant: Aanmelden graag via redactie@vierdegolf.org